5 tips voor de bezichtiging van jouw huis

tips bezichtiging om jouw huis te verkopen

De eerste indruk is belangrijk. Dat weten we allemaal. Vooral als het gaat over het bezichtigen van een woning. De koper moet zich immers thuis gaan voelen. Met onze 5 tips loopt de bezichtiging soepeltjes en heb je jouw woning binnen no time verkocht.

TIP 1. MAAK SCHOON EN RUIM OP

Een schoon huis verkoopt beter. Zorg ervoor dat je huis schoon is en ruim op. Rondslingerend speelgoed is nergens voor nodig en even de afwas doen, kan ook geen kwaad.

TIP 2. KNAP OP

Een hele renovatie is niet nodig, maar repareer wel kleine gebreken. Zorg er dus voor dat dat ene kapotte lichtje het weer doet en dat de deuren niet meer klemmen. Ook met loszittend behang kan je aan de slag.   

TIP 3. ZORG VOOR RUST

Geen schreeuwende kinderen of blaffende honden. Zorg voor een oppas. Zeker doen. De televisie of de radio kan je beter uitzetten. Een zacht achtergrondmuziekje mag wel. 

TIP 4. ZORG DAT JE HUIS NEUTRAAL IS

Dat koeienvel op de grond en al die roze kussentjes op de bank vind jij waarschijnlijk mooi, maar niet iedereen heeft dezelfde smaak. Dus neutraliseer je huis tijdens de bezichtiging. De kijker kan zich dan veel beter voorstellen hoe hij of zij hier zou gaan leven.

TIP 5. LAAT HET LEKKER RUIKEN

Vieze luchtjes in huis zijn taboe. Geen stinkende sokken laten liggen dus. Laat je woning lekker ruiken. Een vers bosje bloemen doet al wonderen.