6 tips om te verhuizen zonder stress

Tips voor een verhuizing

Op de dag van verhuizing sta jij met je handen in het haar tussen die torenhoge stapels van dozen in dat lege huis. O nee, de lampen hangen nog aan het plafond, de vriezer is nog niet ontdooid, waar heb ik mijn telefoon gelaten! Dit zijn nog maar een paar van de paniekerige gedachtes die door jouw hoofd razen. Ben jij zo iemand? Lees dan gauw verder.

Ondank dat verhuizen wordt gezien als een positieve stap of een frisse start, ervaren veel mensen stress tijdens een verhuisperiode. Je zou denken dat het stressvolle gedeelte er op zit; het huis heb je immers al bemachtigd. Maar vaak houdt daar de stress niet op. Wij geven je de 6 belangrijkste tips om jouw verhuisperiode zo zen mogelijk door te komen.

TIP 1: BEGIN OP TIJD

Van uitstel komt afstel en van afstel komt uiteindelijk stress. Dus begin op tijd.

TIP 2: MAAK EEN PLANNING

Plan wanneer je gaat beginnen met spullen inpakken. Regel hulp van vrienden of familie en vergeet niet om een oppas te regelen voor je kinderen. Huur op tijd een verhuisbusje. Het kan zomaar een week duren voordat er een beschikbaar is. Denk ook aan het uitzetten en ontdooien van de vriezer/koelkast. Dit duurt meestal een paar dagen en zo voorkom je een natte bende.

TIP 3: GOOI DINGEN WEG

Tijd voor de grote opruiming. Het is zonde om spullen mee te nemen die je niet meer gebruikt. Zien ze er wel nog goed uit, zoals bijvoorbeeld meubels? Dan kan je ze verkopen via Marktplaats.nl. Extra geld is altijd handig. 😉

TIP 4: PAK PER KAMER IN & NOTEER DE BESTEMMING

Om het overzicht te behouden, is het handig dat je de spullen per kamer inpakt. Vervolgens noteer je op de doos op welke plek deze moet komen in het nieuwe huis. Zo heb je dozen met alleen maar spullen voor de badkamer, slaapkamer, enz. Dat scheelt je tijdens het uitpakken zoekwerk en onnodig verplaatsen.

TIP 5: MEET GROTE SPULLEN OP

Meet de bank, tafel, koelkast en andere grote spullen op. Zo weet je of je spullen door de deur passen of dat je misschien gebruik moet maken van het verhuisraam. Niets zo frustrerend als dat jouw mooie hoekbank het huis niet in kan.

TIP 6: HUUR EEN VERHUISBEDRIJF IN

Denk je dat je na deze tips nog steeds een stresskip zal zijn tijdens de verhuizing? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Zij kunnen deze taak voor jou uit handen nemen. Vergelijk van tevoren de kosten van een aantal verhuisbedrijven en plan de verhuizing op een doordeweekse dag. Dit kan je een hoop euro’s schelen.

Ben jij nog niet zo ver en zit je nog steeds in de huizenzoektocht-stress of ikraakmijnhuisnietkwijt-stress? Maak dan snel een GRATIS account aan en vind jouw match.