7 stappen voor het vinden van jouw droomwoning

droomwoning, droomhuis, zoeken, vinden, tips, stappen

Ben je van plan om een huis of appartement te kopen? Wij helpen je op weg met deze 7 stappen.

STAP 1. MAAK EEN WENSENLIJSTJE 

Je bent van plan om te verhuizen. Je wilt een groter huis of juist goedkoper. Je gezinssituatie verandert of je wilt naar een andere stad. Het is belangrijk dat je de punten die jij belangrijk vindt voor jouw nieuwe huis op een rijtje zet. Wees daarbij wel reëel.

STAP 2. VUL EEN PLAATSNAAM IN OP VODEM.NL

Nu je weet wat je wil en wat kan, is het tijd om te gaan zoeken. Vul de plaatsnaam waar je wilt wonen in op Vodem.nl. Dit is geheel gratis!

STAP 3. SELECTEER JE FAVORIETE WIJKEN OF RANDGEMEENTEN

Op welke locatie staat jouw droomwoning? Een locatie kiezen hangt af van veel dingen. Wil je de stad op loopafstand? Wil je een parkeerplek voor de deur? Welke voorzieningen wil je in de buurt? Tip: loop eens een rondje door de wijk om een beetje “feeling” te krijgen. Selecteer vervolgens je favoriete wijken of randgemeenten.

STAP 4. KIES EEN TYPE WONING EN SELECTEER DE PRIJSKLASSE

Hoe groot of klein wil je wonen? Wil je liever een appartement of een woonhuis? Denk realistisch na over de prijsklasse van jouw nieuwe woning. Hoeveel wil, en kun, je besteden?

STAP 5. ONTVANG EEN E-MAIL ZODRA ER EEN MATCH IS MET EEN WONING

Wanneer je al je eisen voor jouw droomwoning hebt ingevuld op Vodem.nl, ontvang je een e-mail zodra er een match is met een woning.

STAP 6. STUUR DE VERKOPER EEN BERICHT EN PLAN EEN BEZICHTIGING

Wanneer er een match is, kan je de verkoper een bericht sturen en plan je samen een bezichtiging. Je hebt direct contact met de verkoper. Geen tussenpartij dus. 😉

Klik hier voor tips bij een bezichtiging.

STAP 7. DOE EEN BOD 

Voelt het goed? Doe een bod en wie weet proost jij binnenkort op jouw droomwoning. Zet die champagne maar alvast koud!