Waarom Funda niet werkt

Funda is dé huizensite van Nederland. En eerlijk is eerlijk, er is in de hele wereld geen huizensite die zo actueel is. Daarnaast zit de site technisch erg goed in elkaar en blijven ze vernieuwen. Dat Funda blij is met makelaars is logisch, daar wordt Funda door betaald! Maar… Waarom horen we toch steeds meer mensen ‘mopperen’ over Funda?

Is Funda nog wel nodig?

De woningmarkt in stedelijke gebieden wordt ontzettend krap, kopers vissen regelmatig achter het net of moeten belachelijk hoge bedragen betalen en te snel beslissen, alle brancheverenigingen mogen er tegenwoordig op, je bent vaak te laat wanneer je een woning wilt bekijken en ga zo maar door. Is Funda nog per se nodig om een huis te kunnen kopen of verkopen?

Is er ruimte voor een andere benadering?

In deze periode van de huizenmarkt/gekte heb je niet per se een site zoals Funda nodig. Er worden immers genoeg woningen verkocht nog voordat deze op Funda komen. En een goede makelaar heeft in deze tijd toch een eigen netwerk waar hij de juiste koper zou kunnen vinden?! Toch denken wij dat er naast Funda ruimte is om op een nieuwe manier de koper en de verkoper bij elkaar te brengen. Dit moet namelijk goedkoper en sneller kunnen in de huidige woningmarkt.

Wat dan wel?

Vanuit de gedachte dat zoekers niet langer zouden moeten wachten tot een woning daadwerkelijk op Funda te koop wordt aangeboden, maar zelf het initiatie moeten nemen, is Vodem.nl in het leven geroepen. Lees hier waarom je juist Vodem.nl moet gebruiken.

Dus ben jij een verkoper of koper van een woning? Is het tijd voor een verandering? Lees hier hoe jij wél je droomhuis vindt. En lees hier hoe jij jouw huis zo snel mogelijk verkoopt.